WELCOME TO JENNA PAGE

Followers

Shout Box

Hebatnya Cinta "Nur Kasih"


This movie serves as a spin off that's based 
on the much-loved TV drama series "Nur Kasih". 
It centres on a religious girl, Nur (Tiz Zaqyah), 
who falls in love with two brothers who couldn't be more different. 
Adam (Remy Ishak) is a rebel, 
while his older brother Aidil (Fizz Fairuz) is a filial son. 
A total of 5 million viewers in Malaysia tuned in to catch 
the series finale on TV last year, and the anticipation to catch 
this movie as a big screen adaptation 
is not only experienced by the fans of the series, 
but also those who are in for a good local movie that deals with, 
love, sacrifice and separation..... 

(Re-type by Jenna.)


 Kalau you'll nak tau, 
adik Mia pown berlakun tau kat dalam cerita nih. 
Dia bawak watak sebagai anak Aidil. 
Comel3x!!!



Siap meniru gaya pengarah tu....
MIA comel !

video

My First Interview




Hari ni tak tahu la happy ke seday sebab ari ni merupakan ari first aku di interview. 
Aku ingatkan jawatan sebagai designer rupa-rupanya as a junior designer...
aku mengharapkan jawatan yang boleh buat design-design nih....
wa sedaynye...
tapi ape yang aku dapat!!! 
jadi assistant senior designer je.....
deal dengan customers, uruskan kewangan, tah apa-apa lagi la....
tapi kalau dapat alhamdulillah lah kan. Keje skarang ni susah nak cari.




Bila aku balik je sedar-sedar bahu aku da senget...ahahah. :) 
mane taknye da la artwork aku sume kat dalam lappy, 
tak kan nak bawak kat thumb drive je.....
nak menengok kat mana pulak nanti kan. 
Pastu time nak balik tadi lagi la parah
tersengguk-sengguk aku menahan ngantuk
sedahnye...."Panggggg...!!!"
Bile bukak je mata....semua orang nengok aku
ade yang bisik-bisik bagai...
Baru aku perasan ase sakit kat dahi kiri aku
rupa-rupanye aku terantuk time aku tido tadi.
Yang musykilnye adalah......
Mase terantuk tu aku x sedar....
Aku sedar sebab ada orang cam gelak...
sebab tu aku bangun....
Bapak segala malu lah tadi...
Hari Malangku.....!

The real enemy is on your side, pretending like he or she was a good friend...

Seorang kawan itu harus setia dan jujur,
walaupun pada akhirnya tua dan mati memisahkan.
Namun kelak ketahuan juga baiknya seorang sahabat 
yang mati oleh waris-warisnya, 
yang kelak juga menjadi teladan sebagai contoh yang paling baik.
(By Jenna : Ayat Melayu Kuno).

Sahabat selalu disimpulkan sebagai tempat meluahkan perasaan, 
sama juga dengan cermin yang memberi pantulan imej diri iaitu, 
mengeluarkan pendapat yang baik setelah sahabat meluahkan perasaannya. 
Sahabat juga boleh disamaertikan sebagai diari
Tetapi bezanya adalah pada fungsinya, 
misalannya diari hanya sebagai tempat untuk meluahkan, 
tanpa berfungsi untuk memberi pendapat. 
Sahabat yang seperti inilah yang akhirnya akan menjatuhkan kita. 
Tatkala mengetahui kelemahan kita, 
pada masa itulah dia akan melepaskan tempakan yang bertubi-tubi 
hingga kita hilang upaya untuk bangkit semula.

Kita sering dikelilingi oleh sahabat-sahabat yang 
pendengki, si iri hari, perampas, si pengumpat, si gossip, 
si penikam, si penipu, si tak tahu malu, si biadap, si kedekut, 
penyempit, yang sering memperguna, 
yang bergantung pada orang lain, si pengetuk, si tamak, si besar mulut 
dan yang sewaktu dengannya. 
Kenalpasti, mana satukah sabahat anda. 
Kerana pada saya, sebaik-baik sahabat adalah 
sahabat yang tikam kita dari depan 
bukan yang tikam dari belakang. (By Jenna.)


Sahabat yang baik:
Tika lagi berduka...dia membawa bahagia. 
Tika lagi bersedih...dia membawa tawa.
Tika dalam bahaya dan musibah...dia datang sebagai pelindung.
Tika dalam masalah...dia datang dengan bantuan.
Tika rasa terbeban...dia datang untuk meringankan bebanan.
Tika kehilangan...dia datang menceriakan keadaan, menjernihkan suasana.
Tika kesunyian...dia meriuhkan keadaan.

Jojo "Rupa dan Harta"


video

Sila tinggalkan komen anda.....

Notis:

Jika nak mainkan lagu JOJO ni...
Sila tekan butang stop kat lagu paling bawah....
Kerjasama anda amat diperlukan...
Sekian...

Ini barulah real "M-POP" Malaysia...wa...Fresh gitu..!!

Ini memang betul-betul mengagumkan 
dimana tak lama lagi M-POP akan meletup…
Pop!!!Pop!!!POP!!! 
wa gitu….Hah…kenal x M-POP? 

Mesti ramai yang da kenal diorangkan…..
hah kalau nak tahu kumpulan POP ni semua berasal dari Sabah 
and consists of four persons, Aye, Benn, Aegy and Vin. 

video

Sebelum kita tengok rupa, jom kita dengar suara and tengok gaya diorang.

Diorang semua ni kira da banyak pengalaman la jugak 
sebab da lama bergiat aktif, 
dah 5 tahun diorang berkencimpung dalam dunia artis ni, 
cuma kita je yang tak nampak. 
Kalau x silap diorang pernah masuk dalam 
Geng Starz musim pertama, 
then they put the name of the group as a "Triple Prince". 
Later, they changed the name to " Da’Prinz".
Dan akhirnya menukar nama kumpulan kepada “M-POP”, 
P.O.P stand for Prince of Pop. 
Wa!!! diorang memang best semuanya....
muka pown memang da macam ala-ala Korea da.

Aye

Nama : Allen Max Ambrose Mudi
Tarikh Lahir : 19hb Mei 1987
Asal : Tambunan
Genre Muzik diminati : Pop , RnB, Hip Hop, K-Pop
Email : ayi_raeno87@yahoo.com
TWITTER : AyePrinc

Benn

Nama : Benny Francis Kimong
Tarikh Lahir : 20/04/1993
Asal : Tambunan
Genre Muzik diminati : Pop , RnB, Hip Hop, K-Pop
TWITTER : benny_princ


Aegy

Nama : Ag. Sri Iskandar Bin Bahrin
Tarikh Lahir : 22hb November 1987
Asal : Kg. Gadong, Beaufort
Genre Muzik diminati : Pop , RnB, Hip Hop dan Balada
Email dan Facebook : agmystarz@yahoo.com

Vin

Tarikh Lahir : 03hb Disember 1983
Asal : Beluran, Sandakan
Genre Muzik diminati : Pop dan Slow Rock, RnB dan Sabahan Muzik
TWITTER: Vinprinc

Diorang semua memang suka gila Group Korea 
sampaikan diorang semua hafal lagu-lagu tu, 
dalam bahasa cina pown diorang bley nyanyi....peh...

Pada tahun 2010, Cat Farish telah ambik diorang
untuk jadi artis rakaman syarikatnya,  
Cat Presents Production Sdn. Bhd.  
Single pertama kumpulan P.R.Inc (Prince) 
bertajuk ‘Buku Baru’ 
lagu ni ada dimainkan dalam cerita “Seribu Kali Cinta”

Diorang memang the best la buat masa ni...
just tak nak korang down je k...
the time for the rise
K chill!!!....tata...

Seoul Garden


Assalammualaikum semua...!!! moshi...moshi...moshi...
7bh-Saturday ari tu aku ngan famili makan dekat Seoul Garden. 
Sebenarnya makan2 tu nk dbuat sebelumnya....
tapi memandangkan aku ada last paper n ada last project yg kena dibereskan 
jadi terpaksalah makan2 tu dibatalkan buat seketika sebab nak menunggu aku balik...
ahahaha....padan muka kelian....
Sebenarnya makan2 tu adalah untuk meraikan b'day ayah n adek lelaki aku 
pada 29hb April tu....
tapi xde la aku rase sebab mase aku x balik....
memang diorang sume da buat party d'day da pown sebenonye...