WELCOME TO JENNA PAGE

Followers

Shout Box

Bagusnya budi pekerti dan IQ orang-orang MALAYSIA ni...

Assalammualaikum semua...

hari ni nak cerita sikit la tentang orang-orang yang
bijak pandai kat Malaysia ni.
Almaklom da, da berkembang pesat kan...
maka makin ramai la orang-orang PANDAI yang muncul.
Ceritanye begini, aku balik-balik je dari kelas
di uitm Shah Alam aku terus ke Times Square.
Ingat nak tengok-tengok barang je la...
tup-tup TER - beli bag dengan kasut...ops.....
STOP!!!! Bukan tu citenye...citenye macam ni.


Masa tu aku tengah tunggu bas nk balik ke rumah.
Bila da dapat bas, sampai la bas tu ke Jusco Maluri.
Ada lah nenek cina ni naik bas...
diikuti dengan orang-orang lain dibelakangnya.
Nenek cina yang PANDAI nak acukan pas bas dia
kat mesin tu, "sila tambah nilai"
pkataan tu yang keluar tau, yang si nenek cina nih...
dengan GIGIH nya mengacukan pas bas tu kat mesin.
Alih-alih pkataan same yang keluar.
Yang dekat depan aku ni pulak ade mamat NEGRO
yang nmpk macam BODOH,
dia siap buat muka bengang dengan nenek cina tu.
yang bangangnya, pakcik driver bas ni diam je.
Kalau diam-diam pandai xpe...ini diam-diam bodoh.
Rase macam nak bagi penampar je.
PENAMPO MAKAN DIA KANG.
Yang si NEGRO tu pulak dari muka bengang beralih pulak ke "gumbira" je tengok kebodohan kita.
Kesian aku bile mengenangkan nenek cina
yang da bertahun-tahun duduk kat Malaysia ni
tapi tak tahu bahasa melayu.
How come la diorang nk survive duduk kat Malaysia ni.
Sedangkan NEGRO tu pown tahu statement
"sila tambah nilai" tu maknanya apa,
ini kan pulak orang Malaysia.
Kepada nenek cina yang kesian....sedey idop ko.
Baik ko blajo bahasa melayu balik.
Sudahnya orang yang kat belakang nenek tu terpaksa menunggu lama
maka masa akan menjadi lebih lama jugak kan.
Da buang tenaga berdiri dan masa sekali gus...


Ni lagi satu nak habaq mai...
kalo da agak-agak naik bas setiap ari.
Why not korang amik je pas bulanan.
Senang!!!
x payah orang nak menunggu lama
untuk sentuh pas kat mesin bodoh
yang x lama lagi nak punah,ranap tu.
MEMEKAK JE!!!
"Sila Tambah Nilai"
"Sila Sentuh Semula"
Ape cer ni...
Kalo x nak pas bulanan pown
atleast kalo nk tambah nilai tu terus masukkan rm100
x yah nak dok gegeh "gigih" bertenggek kat mesin 
RAPID yang STUPID tu.
Adachi!!!